Ajankohtaista
Yhdistyksen syyskokous 16.11.2022
10.11.2022
Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokouks pidetään ke 16.11.2022 klo 17:30. Kokouksessa käsitellään Kokouksessa käsitellään Pro Pakuri Finland ry:n sääntömääräiset asiat ja mahdollisesti jäseniltöltä…
Havaintoja pakurin kasvunopeuksista
13.10.2022
Pakurimetsä Kuinka nopeasti pakuri kasvaa? Mitkä tekijät selittävät eroja nopeudessa? Tässä artikkelissa tarkastellaan pakurikasvainten kokoja, kun kuudes kasvukausi on lopuillaan syyskuun lopulla…
Viljeltyä pakuria kaivataan markkinoille
25.7.2022
Etelä-Suomen Sanomat 25.7.2022 pakurikäävän kaupallisesta vilelystä, tällä kertaa hausjärveläisellä tilalla. Karjalohjalaisen bioteknologiayhtiö Kääpä Biotechin metsäpalvelujohtaja Maria Suonpää…
Farmari-näyttelyssä ruuhkaa
4.7.2022
Pro Pakuri oli mukana metsä- ja maataloudesta kiinnostuneiden ihmisten kesän ykköstapahtumassa Farmari 2022-maatalousnäyttelyssä Mikkelissä 30.6 - 2.7.2022. Kolmen päivän aikana näyttelyyn tutustui…
Viljeltyä pakuria pitäisi saada kiireesti markkinoille
24.6.2022
Luonnonvaraisen pakurin riittävyyttä pohditaan Länsiväylä-lehden artikkelissa 22.6.2022. Suomella on kilpailuvaltit käsissään, koska viljelymenetelmä on ainutlaatuinen ja puhdas luonto puhuu…
Metsäkulttuuripäivät 17.–19.6.2022 Lustossa
18.6.2022
Olimme mukana Metsäkulttuuripäivillä ja oli ilo havaita, että pakurin viljely kiinnostaa metsänomistajia metsätalouden sivutulona. Viljelymenetelmä oli uusi asia hämmästyttävän monelle vieraalle ja…
Uusi kolmivuotinen hanke aloitettu
31.5.2022
Yhdistyksen kevätkokous pidettiin 23.5.2022, missä sääntömääräisten asioiden käsittelyn lisäksi esiteltiin uusi hanke ”Suomalaisten pakurikääpä- ja muiden erikoissienituotteiden taloudellisen…
Kokemuksia pakurin onnistuneesta istutuksesta
28.5.2022
Kiertelin toissakesän heinäkuussa istutettua pakurikoivikkoa. Tein mukavan havainnon, pakuriymppien itämisprosentti oli pyöreä sata eli silmämääräisesti kaikki ympit olivat itäneet. Aloitin pakurin…
Pakurin viljelyn kannattavuudesta
19.5.2022
Pakurin viljelyn kannattavuus on herättänyt kysymyksiä ja jopa tunteita niiden kahdeksan vuoden aikana joina sitä on laajemmin viljelty. Kannattaako se vai ei?
Kevätkatselmus pakurimetsässä
6.5.2022
Pakurinviljelijän ja viljelyä harkitsevan yleisin kysymys on varmasti, kuinka nopeasti sato valmistuu. Kymenlaaksolainen viljelijä Kari Hiltunen kertoo kokemuksistaa. Ilahduttavaa, että selkeitä…
Pakurituotteet elinkeinona, webinaari 16.3.2022
14.3.2022
Tilaisuuden esitykset:
Pro Pakuri mukana Metsänomistajan päivä-verkkotapahtumasa 12.3.2022
9.3.2022
Pro Pakuri oli mukana Metsänomistajan päivä-verkkotapahtumassa 12.3.2022. Tilaisuuden tallenteet ovat katseltavissa tästä linkistä https://www.enchant.fi/metsanomistajan-paiva-2022/tervetuloa (Pro…
Koivusta lisäarvoa metsänomistajille - webinaari 15.3.2022 klo 14 - 16
11.2.2022
Lisää metsätaloutesi kannattavuutta! Erilaisten luonnontuotteiden käyttö on selkeä trendi, joten miksipä et ottaisi kaiken hyödyn siitä? Tule kuuntelemaan, miten koivun mahlaa, pakuria ja muita…
Luonnontuotteiden kaupallinen elintarvikekäyttö ja sitä koskevä lainsäädäntö -webinaari 25.1.2022 klo 9-12
13.1.2022
Lainsäädännön tunteminen on ehdottoman tärkeää jokaiselle pakurin arvokejun toimijalle, keräilystä lopputuotteeseen. Arktiset Aromit ry järjestää yhteistyössä Ruokaviraston ja Valviran kanssa webinaarin, jossa päivitetään tiedot ajan tasalle.
Pakuri-kaikki mitä sinun tulee tietää meidän paikallisesta terveyssienestämme (julkaisu Ruotsista)
19.11.2021
Pakurista valmistetusta teen juomisesta, on tullut merkittävä (ja hinnakas) terveystrendi. Pakuri sisältää runsaasti antioksidantteja ja sillä sanotaan olevan myös maagisia terveysominaisuuksia.…
Pakuri ja metsien erikoissienet Loppuseminaari, ke 10.11.2021
21.10.2021
Pakuri ja metsien erikoissienet-hankkeen loppuseminaariin pidettiin 10.11.2021 klo 12-16. Ohjelma ja tilaisuuden tallenteet ovat katselavissa alla olevista linkeistä. Tilaisuuden avaus, Hannu…
Luonnontuotepäivät Lapissa ja verkossa.
19.10.2021
Valtakunnalliset Luonnontuotepäivät järjestetään tänä vuonna hybridimallilla 3.-4.11. Vielä tällä viikolla ehdit vielä ilmoittautumaan paikan päälle Lappiin tai striimattuun seminaariin (aiheina mm.…
Maailman puhtainta pakuria Suomesta
24.8.2021
Edellytykset maailman puhtaimman pakurin tuottamiseen ovat Suomessa.
Käytännön havaintoja kasvunopeudesta
31.7.2021
Aloittavaa viljelijää ehkä eniten kiinnostaa kasvunopeus ja istutusten onnistuminen. Oheisesta liitteestä voit lueskella käytönnön tason kokemuksia. Pro Pakuri ry:n Hannu Piispanen ja Kari Hiltunen…