Viljeltyä pakuria pitäisi saada kiireesti markkinoille

24.6.2022

Luonnonvaraisen pakurin riittävyyttä pohditaan Länsiväylä-lehden artikkelissa 22.6.2022. Suomella on kilpailuvaltit käsissään, koska viljelymenetelmä on ainutlaatuinen ja puhdas luonto puhuu puolestaan, mutta saadaanko viljelyä pakuria riittävän ajoissa markkinoille?

Innokas viljelijä, LAB-ammattikorkeakoulun TKI-asiantuntija Mari Sarvaala ymppää itse muutaman sadan ympin erää ja arvioi, että samalla voisi valuttaa puista mahlaa, jolloin tuotto moninkertaistuisi.

Artikkelissa Pro Pakuri Finland ry:n puheenjohtaja Hannu Piispanen kertoo, että luonnonvaraista pakuria kerätään noin 10 000 - 20 000 kiloa vuodessa ja se uhkaa loppua lisääntyvän kysynnän myötä. Hannu kertoo edelleen pakurin luksustuotteen maineesta Kauko-Idässä sekä markkinan puhtauden lisäksi muistakin kilpailueduista tällä hetkellä.

Lue Länsiväylä 22.6.2022

Tuotettu hankkeessa ”Suomalaisten pakurikääpä- ja muiden erikoissienituotteiden taloudellisen potentiaalin edistäminen” - Maa- ja metsätalousministeriön tuella.