Suomalaisten pakurikääpä- ja muiden erikoissienituotteiden taloudellisen potentiaalin edistäminen
Hankeaika 2.5.2022 - 31.8.2024
Aiempina vuosina on tehty Pro Pakurin työ suomalaisen pakurin arvoketjun kehittämisessä ja pohjatyö viljelymenetelmän lanseeraamisessa sai sujuvan jatkumon tässä taloudellisen potentiaalin parannushankeessa.
Toimialan kattava strategiasuunnittelu ja fragmentoituneelta alalta faktatietojen kerääminen kokonaiskuvan muodostamiseksi onnistui ja parantaa tärkeää faktatiedolla johtamisen tavoitetta.
Pakurin käsittely- ja kuivausmenetelmän esittely videotallenteella neljänä kieliversiona, on onnistunut saavutus.
Kasvualueiden inventaarin maastotyö tehtiin suurelta osin hallituksen jäsenten voimin.
Maastotyön tulosten pohjalta laaditussa arviossa ainakin helposti kerättävissä oleva luonnonvarainen pakurikanta tulee loppumaan 4-5 vuoden kuluessa, joten viljelyalan lisäämisen tärkeys painottui entisestään. Hankkeen tuella tuotettiin runsaasti julkaisuja, joihin linkit tässä alla.
Hankkeessa tuotettuja julkaisuja ja tapahtumia
Julkaisut
Laatusertifikaatti Pro Pakuri Finland ry
Videot
- Chaga Process ENG 6 short
- Chaga Prozess GER 6 short
- Sprängticka Process SWE 6 short
- Pakurin käsittely 6 short FIN
- Metsien mustaa kultaa - Tikkatee-RAP
Tapahtumat ja koulutukset
- Lusto, Metsäkulttuuripäivät 17.-19.6.2022
- Farmari (Mikkeli) 30.6.-2.7.2022
- OKRA 5.-8.7.2023
- Metsäkeskuksen koulutus 15.9.2023
- Pakurimarkkinat Suomessa ja katsaus pakuriviljelmän kasvuun, seminaari 16.11.2022
- Tuloa muusta kuin puusta: Pakurinkasvatuksen tuotto-odotukset ja riskit, 21.3.2023
- Metsäkeskus / Makuja Pirkanmaan metsistä / Markkinanäkymät ja kannattavuus 10.10.2023
- Hämeenkyrön ymppäyskoulutus 11.10.2023
Lehtiartikkeleita teemoista